lördag 28 maj 2016

Målbilder eller ej

Det är nästan ett smått berusande känsla när man har sin målbild klar, vad man vill ha ut från träningen. Dels hur man vill se ut, format kroppen. Och dels resultatmål i träningen, vikter man vill orka, tider man vill klara etc.
När man väl bestämt sig är det inte ens jobbigt att träna längre. Hittar man bara det där målet man verkligen brinner för, på riktigt. I hjärtat, Då är det inte svårt längre.
Man hittar sina mantran, sina citat, och maler dom om och om igen. Skulle man berätta för nån vad man tänker på för att hålla fokus under passen så skulle man kanske bli fastbunden i en säng nånstans, men det funkar. Det håller skallen i fas när det det sprutar mjölksyra ur öronen på en.
Det behöver inte vara stora mål, det behöver inte vara världsrekord, det behöver inte vara Mt Everestklättringar. Men det måste vara viktigt. Viktigt för dig själv. Så pass viktigt att du blir berädd att göra jobbet. Det finns en rad som säger att Hitta ett jobb du älskar och du behöver inte jobba en dag till i ditt liv. Och så är det.

Hitta det där lilla som får dig att brinna så kommer du hålla dig motiverad nog för att klara av det.

Bild från min första cykeltävling. En Prova-på-start, men ändå! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar