onsdag 17 augusti 2016

Vinterplaneringen

Sitter på ett hotellrum i ett ganska grått Västerås och väntar på att jag ska få gå och sova, så fram till dess kan man ju fila lite på vinterns träningschema eller kommande säsongs tävlingskalender.

Var med på några pass Kettlebell på Fyshuset i våras och det kändes riktigt bra. Högintensivt kombinerat styrketräning i valfri vikt. Det kommer jag absolut fortsätta med under hösten. Det finns 2 pass per vecka att vara med på, så det blir perfekt. Dom är en timme, så man hinner gymma efteråt. Det kommer också behövas. Upplevde grymt bra resultat efter första vintern med träning, på just styrkebiten.
Ett första utkast skulle kunna se ut såhär;

Måndag: Gym, en timme typ. Käka något på gymmet och sedan vidare till innebandyn kl. 21.
Tisdag: Kettlebells 17:30, sen gym efter det, nån timme.
Onsdag: En timme gym, sen innebandy igen kl 21:00
Torsdag: Kettlebells, 17:30 med gym på det.
Fredag: Finns ett spinningpass, men det är 16:45 så det är tveksamt om jag kommer hinna på det så ofta. Men gym i alla fall. Kan kosta på mig att gå fram och tillbaka till gymmet då, det är 8km totalt isåfall.
Lördag/Söndag får vigas åt distanscykling. Här gäller regel nummer 5 och 9, dom får inte glömmas.
Kommer behöva ha mer spinning än det här ser jag redan nu, men det kanske går att lösa med egna pass på något vänster.
Hade ett liknande upplägg i vintras, och det fungerade ganska bra. Hade det aldrig nerskrivet, och följde inte slaviskt så det blev vila och variation när jag kände för det. Det som verkligen kommer bli en utmaning är att hinna äta. Eller planera in att äta. Och handla! Det är 2 saker jag verkligen behöver steppa upp med, för idag är det uselt på alla sätt.

En början i alla fall.

/E

2 kommentarer:

  1. Hej Erik kul att du har lagt en plan för vintern. En fråga gällande träningsvolymen. I mina ögon ser det ut som du kommer träna alldeles för många pass per vecka och därav omöjliggör att köra kvalitet i de pass du genomför, att det blir mellan- eller lättmjölksträning.Hur har du tänkt kring det? Jag misstänker att kroppen kommer få svårt att mäkta med all benträning, den behöver vila för att bygga upp och utvecklas. Med två pass om dagen sex dagar i veckan blir det tufft att bara orka genomföra det. Om du vill köra tuffa veckor är ett tips att titta på periodiserad träning, men då måste du även lägga in lugna veckor som ger kroppen möjlighet att bygga överkapacitet. Ett tips är att läsa Fredrik Ericssons utmärkta bok Cykelträning som hittas via SISU förlag.

    SvaraRadera
  2. Hej Göran! Jag har inte tänkt speciellt mycket på det faktiskt. Jag vet att det kommer bli träningsfria dagar i och med jobbet eller bara bristande lust. Styrketräningen är något jag funderat på att periodisera, men har inte riktigt någon plan för det än. Hur långa perioder och hur många pass jag ska dela upp kroppen på etc. Det jag har gjort nu är väl att se som ett första utkast, jag kommer inte kunna hålla det där alla veckor, men blir det några veckor så vore det kul. Vi får se helt enkelt hur det känns varefter. Tack för din input iaf, boken ska jag absolut läsa!

    SvaraRadera